untuk moist chocolate cake faii guna resepi faii moist chocolate cake kukus yang dah pernah faii upload. untuk menyediakan lapis mocha cheesenya...
bahan untuk lapis mocha
250g cream cheese (faii guna philadelphia)
3 sudu besar gula kastor
1 sudu teh mocha paste
25ml air
1 biji telur
caranya
dengan kelajuan tinggi, putar semua bahan (kecuali telur) hingga merata. dengan kelajuan sederhana, masukkan telur dan putar lagi hingga sebati adunan.
cara melapis lapis mocha
bahagi adunan kek (resepi coklat moist kukus yang ada dalam blog ini) kepada 2 adunan. kukus lapisan kek yang pertama hingga masak.
keluarkan dan tuangkan adunan lapis mocha ke atasnya. kukus kembali untuk 20 minit. kemudian, keluarkan dan tuangkan lebihan bahagian adunan kek ke atas nya dan kukus lagi untuk 30 minit.
angkat dan biarkan sejuk suhu bilik baru dipotong. kalau suka boleh curah topping coklat atasnya.
gambar2 yang faii sempat rakamkan...
sebuku cream cheese philadelphia baki yang ada dalam peti ais |
adunan lapis keju mocha yang terhasil |
curahkan adunan lapis keju mocha atas kek yang baru keluar dari kukusan |
kek coklat lapis keju mocha yang dah siap |
kek coklat lapis keju mocha |
No comments:
Post a Comment