Thursday, 31 May 2012

asaparagus cendawan bonashimeiji

asparagus memang menyelerakan... ternampak pulak masa beli sayur sayuran cendawan putih bonashimeiji, wahhhhh nie best buat gabungan ngan asparagus... 


3 ulas bwg merah ditumbuk
2ulas bwg putih ditumbuk
2 paket asparagus
1 paket cendawan putih bonashimeiji
2 ekor sotong dipotong panjang dan dibersihkan
1 sudu besar sos tiram
2 sudu teh garam
1 sudu teh gula
1 sudu besar serbuk lada sulah

Tumiskan bwg merah dan bwg putih hingga naik bau. Masukkan asparagus, garam, sos tiram, gula dan kacau rata. Bila asparagus hampir empuk masukkan sotong, cendawan white bonashimeiji dan lada sulah. Sotong masak, angkat dan hidangkan.

asparagus cepat empuk dan sotong cepat masak. tak perlu tambah air sebab nanti air sotong akan keluar bila masak.


No comments:

Post a Comment